Home » D:News » Descoperirea noului Pamant este mai usoara decat se credea

Descoperirea noului Pamant este mai usoara decat se credea

Descoperirea noului Pamant este mai usoara decat se credea
Publicat: 16.10.2008
Planetele tinere raman fierbinti pentru mai mult timp, ceea ce le face mai usor de identificat si clasificat de catre astronomi, anunta Science Daily.

Timp de cateva milioane de ani de la formarea lor, planete asemanatoare Pamantului isi mentin suprafata fierbinte, ceea ce le face indeajuns de stralucitoare pentru a fi vizibile in timp ce orbiteaza in jurul stelelor lor.
Linda Elkins-Tanton, cercetator geolog, este de parere ca “oceanul” de magma care se gaseste la suprafata planetelor se mentine cateva milioane de ani, mult mai mult decat s-a estimat initial. “Asta inseamna ca il putem intalni in cazul multor planete, pe masura ce sistemul de detectare devine mai perfomant.”, declara Elkins-Tanton.
Cercetarile au aratat ca dupa ce magma s-a solidificat de-a lungul unei perioade de aproximativ cinci milioane de ani, aceasta poate ramane fierbinte la suprafata pentru alte cateva zeci de milioane de ani, oferind un ragaz suficient de mare pentru a fi detectate. Problema cu care se confrunta inca astronomii porniti in cautarea extra-planetelor este diferenta marcanta intre stralucirea stelei si cea a planetei, care nu face decat sa reflecte lumina primei. Insa diferenta devine notabila in momentul in care corpurile sunt observate cu ajutorul luminii infrarosii, care face ca detectarea sa fie mai clara.

Sursa: Science Daily

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase