Home » D:News » A fost identificata cea mai lunga insecta din lume

A fost identificata cea mai lunga insecta din lume

Publicat: 20.10.2008
A fost identificata cea mai lunga insecta din lume
Phobaeticus chain, o insecta originara din Borneo a primit oficial, din partea biologilor din lumea intreaga, titlul de cea mai lunga insecta din lume, cu cei peste 30 de centimetri pe care ii masoara din varful cozii si pana la extremitatile antenelor, anunta Discovery.

Specia de insecta a fost identificata in 1989 de un localnic malaezian. Acesta a oferit specimenul naturalistului Datuk Chan Chew Lun, cel care a redactat in publicatia de specialitate Zootaxa primele informatii despre ciudata creatura. Informatia conform careia Phobaeticus chain ar fi cea mai lunga insecta din lume a fost confirmata de Paul Brock, cercetator in cadrul Muzeului de Istorie Naturala din Londra, de Marco Gottardo, entomolog din cadrul Muzeul de Istorie Naturala din Ferrara, precum si de Aaron T. Dossey, biolog la Universitatea din Florida.

Insecta a fost atat de greu de identificat, dearece beneficiaza de unul dintre cele mai eficiente sisteme de camuflaj. Phobaeticus chain se asemeana pana la confuzie cu o ramura uscata, fapt ce ii permite sa treaca neobservata in fata posibililor atacatori. Cea mai mare parte a vietii, insecta si-o petrece printre frunzele copacilor, a caror miscare de unduire la bataile vantului a copiat-o.

Sursa: Discovery

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase