Home » D:News » Populatia Chinei va atinge cota 1,5 miliarde in 2033

Populatia Chinei va atinge cota 1,5 miliarde in 2033

Populatia Chinei va atinge cota 1,5 miliarde in 2033
Publicat: 23.10.2008
Republica Populara Chineza se va putea mandri cu atingerea pragului de 1,5 miliarde de cetateni nu mai devreme de anul 2033, a anuntat Li Bin, un oficial al guvernului chinez, citat de agentia de presa Ria Novosti.

China este cea mai populata tara a lumii, cu 1,3 miliarde de cetateni, urmata de India cu 1,1 miliarde. „In doar doua decenii, populatia Chinei (exceptand aici Hong Kong, Macao si Taiwan) va creste cu un numar de 8 milioane de persoane anual si va putea atinge 1,5 miliarde pana in 2033”, sustine acelasi Li Bin.

Acesta a mai adaugat ca tara sa se bucura de o situatie demografica favorabila si de o atmosfera propice unei dezvoltari socio-economice fructuoase. Totodata, Bin a declarat ca Republica Populara Chineza va pastra politica privind controlul nasterilor, pentru a putea tine in frau cresterea populatiei. In China, politica unui singur copil pentru o familie a fost adoptata inca din 1979 si se asteapta sa ramana in vigoare pentru inca zece ani. In acelasi timp, media de viata a chinezilor a crescut de la 71 la 74 de ani.

Sursa: Ria Novosti

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase