Home » D:News » Gospodarie din Epoca de Piatra, dezgropata in Grecia

Gospodarie din Epoca de Piatra, dezgropata in Grecia

Publicat: 28.10.2008
Gospodarie din Epoca de Piatra, dezgropata in Grecia
O fundatie a unei case vechi de 6000 de ani a fost descoperita in cadrul unui sit arheologic din nordul Greciei.

Un comunicat de presa al Ministerului Culturii din Grecia mentioneaza ca aceasta descoperire ofera informatii pretioase asupra arhitecturii domestice si organizarii unei gospodarii din Neoliticul tarziu.
“Acesta este un caz foarte rar in care ramasitele nu sunt deranjate de nici o interventie exterioara timp de 6 000 de ani. Multe dintre obiectele gasite aici se afla intr-o conditie excelenta”, declara reprezentantii ministerului.
Arheologii care au excavat situl au dezgropat un numar mare de vase din lut folosite pentru gatit, unelte din piatra si doua cuptoare. Casa era impartita in trei camere. Peretii erau facuti din crengi si trestie, acoperite cu lut, iar stalpii de sustinere erau de fapt bucati masive din lemn. Casa a fost distrusa de foc, care a copt insa lutul, conservand pana in prezent elementele arhitecturale vechi de 6 000 de ani. Arheologii sunt de parere ca proprietarii casei au reusit sa fuga, lasand in urma vasele mari de lut in care gateau, prea grele pentru a fi transportate.

Sursa: Fox News
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase