Home » D:News » Gorilele de munte au intrat pe mana rebelilor inarmati

Gorilele de munte au intrat pe mana rebelilor inarmati

Gorilele de munte au intrat pe mana rebelilor inarmati
Publicat: 29.10.2008
Trupele rebele din Republica Democrata Congo au ocupat orin forta comandamentul rezervatiei in care traiesc cele mai multe gorile de munte din intreaga lume. Ocuparea Parcului National Virunga de catre rebelii fostului general congolez Laurent Nkunda i-a fortat pe cei 53 de rangeri care se ocupau de protectia gorilelor sa fuga in jungla pentru a-si salva viata.

Cei 53 de rangeri se ocupau de ani de zile cu ingrijirea si protejarea gorilelor de munte care traiesc in cel mai vechi parc national din intreaga Africa, Virunga.
“Rangerii se afla in prezent prinsi intr-o zona de razboi, lipsiti de apa potabila, alimente si adapost”, declara intr-un raport Emmanuel de Merode, directorul Parcului National Virunga.
In aceasta rezervatie traiesc cele mai multe exemplare de gorile de munte din Africa, circa 200 de astfel de primate, fiind numerate in anul 2007.
Seful rebelilor, generalul Nkunda, a declarat in nenumarate randuri ca se simte onorat sa protejeze gorilele, unul dintre principalele simboluri din Congo.
“Oamenii mei au ordinul de a aproteja orice gorila intalnita si de a impusca fara discutie braconierii prinsi in incinta parcului. De fapt, la ora actuala, gorilele au parte de cea mai buna protectie posibila” continua acesta.
In ciuda acestor declaratii, soldatii generalului sunt invinuiti de organizatiile de protectie a naturii din Congo de uciderea a 10 gorile in decursul anului trecut.

Sursa: National Geographic

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase