Home » D:News » Razboiul oamenilor impotriva gorilelor

Razboiul oamenilor impotriva gorilelor

Razboiul oamenilor impotriva gorilelor
Publicat: 17.11.2008
Peste 200 de gorile de munte se afla in fata unui veritabil macel dupa ce paznicii insarcinati cu protejarea lor au fugit din fata rebelilor congolezi, anunta mai multe publicatii internationale.

Parcul National Virunga a intrat oficial sub controlul rebelilor condusi de generalul Laurent Nkunda iar cei aproximativ 50 de ingrijitori ai speciilor protejate din rezervatie au disparut, cel mai probabil in capitala regionala Goma.

„Gorilele se afla in acest moment la mila rebelilor. Din pacate, acestia le ucid pentru carne, pentru blana sau doar pentru distractie”, sustine Samantha Newport, unul dintre fostii angajati ai Parcului National Virunga.

Oamenii lui Nkunda au scandalizat opinia publica anul trecut, atunci cand au ucis 10 gorile, dintre care doua cu spatele argintiu. In acest moment, nu mai exista pe Terra decat 720 de gorile cu spate argintiu. Situatia este cu atat mai ingrijoratoare cu cat gorilele nu se inmultesc in captivitate, ceea ce face din inchiderea lor in gradini zoologice o alta situatie fara iesire.

Sursa: TheIndependent

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase