Home » D:News » Primele imagini NASA ale Lunii au fost date publicitatii

Primele imagini NASA ale Lunii au fost date publicitatii

Primele imagini NASA ale Lunii au fost date publicitatii
Publicat: 17.11.2008
Pentru cei mai multi dintre noi, imaginea Lunii preluata din spatiu in timpul primei expeditii cu echipaj uman reprezinta si prima realizare de acest fel a omenirii. Specialistii NASA au facut publice, insa, imagini necunoscute pana in prezent din timpul misiunilor spatiale din 1966 si 1967, dupa ce acestea au trecut prin mai multe procese de retusare si optimizare, anunta editia online a DiscoveryNews.

Nu mai putin de 250.000 de dolari au fost necesari pentru ca fotografiile realizate in 1966-1967 sa poate fi salvate si date publicitatii. „Imaginile sunt incredibile. Nicio alta misiune realizata de atunci nu a obtinut fotografii mai bune”, sustine Dennis Wingo, unul dintre oamenii de afaceri care a sponzorizat initiativa celor de la NASA.

Intre 1966-1967, Agentia Spatiala Europeana a lansat cinci sonde spatiale cu scopul de a pregati prima expeditie cu echipaj uman din istorie, realizare care a avut loc in 1969. Imaginile prelevate in aceste misiuni premergatoare au fost developate, stocate si, ulterior, uitate.

„Ceea ce am realizat cu aceste fotografii poate fi usor comparat cu o masina a timpului. Cum NASA va lansa viitoarea misiune spatiala in 2009, va putea compara cele mai noi imagini ale Lunii cu primele realizate vreodata. Atunci ne vom da seama cum am evoluat in ultimii 43 de ani”, afirma Keith Cowing, unul dintre cercetatorii implicati in proiect.

Sursa:Discovery

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase