Prima pagină D:News

Tinerii nu sunt atrasi de masinile ecologice

Redactia Descopera.ro | 12.08.2008 | ● Vizualizări: 108
Tinerii nu sunt atrasi de masinile ecologice     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Adolescentii si tinerii americani raman intr-o porportie covarsitoare adeptii masinilor puternice pe baza de benzina, care polueaza considerabil, in detrimentul masinilor din noua generatie care se bazeaza pe energie solara sau alte forme nepoluante de deplasare.

Cercertatoarea americana Tilly Line a definitivat de curand un studiu care isi propunea sa afle receptivitatea tinerilor americani fata de masinile viitorului propulsate cu energie electrica, apa sau biocombustibili.In ciuda faptului ca la prima vedere tinerii americani aveau o atitudine ecologista, parand  constienti de poluarea masiva a atmosferei produsa de masinile clasice, situatia s-a schimbat atunci cand au fost intrebati ce fel de masina personala ar prefera. Majoritatea covarsitoare a tinerilor s-a declarat atrasa de masinile puternice de teren, limuzine sau masini sport, toate aceste tipuri de automobile fiind consumatoare masive de benzina si poluatori principali ai atmosferei planetei.
 
Cand vine vorba de tipul de masina abordat, tineri americani pun valoare pe identitate, imagine de sine si recunoastere sociala in detrimentul mediului ambiant. De asemenea, generatiile de maine ale Americii raman tributare conceptiilor propriilor parinti, care recunosc in automobilul personal un simbol al statutului social, precum si o etalare a reusitei lor in viata.
“Nu voi atrage nici o fata daca vin la Universitate intr-o masina cu baterii solare, eventual toate fetele ma vor considera un sarantoc”, declara un tanar de 19 ani, aflat sub anonimitate. O alta conceptie intalnita la tineri este aceea ca masinile nepoluante sunt conduse de tocilari si “fraieri”, in timp ce membrii gastilor au intotdeauna masini de teren puternice sau limuzine personalizate.

Sursa : Science Daily.