Home » D:News » Marte devine o planeta albastra

Marte devine o planeta albastra

Marte devine o planeta albastra
Publicat: 08.12.2008
Imaginile surprinzatoare suprinse recent de cercetatorii NASA arata ca Marte, cea numita si Planeta Rosie, este, in fapt, o planeta albastra, dupa cum o demonstreaza suprafata acesteia care pare sa isi schimbe culoarea in ultima perioada.

Mii de straturi sedimentare, fotografiate in regiunea numita Arabia Terra, au dovedit o puternica tenta albastra. Specialistii Agentiei Spatiale Americane sustin, insa, ca nuanta neobisnuita a rocilor se datoreaza schimbarilor climatice extreme de pe Marte din ultimele sute de milioane de ani si nu existentei apei, asa cum multi se grabisera sa creada.

„Fiecare strat sedimentar se poate observa chiar si din fotografiile realizate de pe Terra iar culoarea neasteptata a acestora este data de modificarea, in urma conditiile meteo extreme, a particulelor de nisip sau de siliciu existente in solul martian. Descoperirea noastra demonstreaza ca Marte a suferit modificari climatice drastice, posibil si ca urmare a modificarii orbitei sale initiale”, afirma unul dintre cercetatorii implicati in proiect.

Sursa:DailyMail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase