Home » D:News » Poluarea ne lasa fara barbatie

Poluarea ne lasa fara barbatie

Poluarea ne lasa fara barbatie
Publicat: 09.12.2008
Un raport dat publicitatii in decursul acestei luni de catre CHEM Trust dezvaluie un fapt ingrijorator : Substantele chimice deversate in mediul ambiant de catre oameni, ameninta masculii tuturor speciilor de pesti, amfibieni, reptile, pasari, mamifere si chiar oameni.

Aceste noi descoperiri trag un semnal de alarma asupra rolului asa zislor “hormoni distrugatori “, de fapt niste substante chimice de sinteza care distrug bagajul genetic al masculilor.
In cazul mamiferelor  degradarea genetica se concretizeaza prin aparitia anomaliilor sexuale.
Raportul care contine sinteza a circa 250 de studii independente efectuate in intreaga lume, este concentrat in special pe situatia animalelor salbatice.
Masculi din toate speciile de animale vertebrate, pesti, amfibieni, reptile, pasari si mamifere, au fost afectati de avalansa de poluanti chimici cu care omul otraveste apele, aerul si solul Terrei.
“Feminizarea masculilor unor numeroase specii de animale a ajuns sa aiba o rata de crestere ingrijoratoare. Toate vertebratele au receptori hormonali sexuali asemanatori, fapt posibil datorita evolutiei comune pe acesta planeta. Din acesta cauza, daca masculii unei specii sunt afectati de poluare, este extrem de probabil ca toti masculii sa fie afectati. Evident, din nefericire, nici barbatii nu sunt in afara pericolului reprezentat de efeminarea produsa de poluanti. Este nevoie de actiuni urgente pentru controlul substantelor deversate care duc in final la distorsiunea genetica a hormonilor sexuali”, concluzioneaza Gwine Lions director al Chemicals, Health and Environmental Monitoring Trust.
Animalele salbatice si oamenii au fost expusi in ultimii ani la actiunea nociva a peste 100.000 de noi produsi chimici de sinteza. Multi dintre acestia sunt vinovati de distorsionarea endocrina datorita interferentei poluantilor respectivi cu hormonii.

Sursa : News.com
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase