Home » D:News » Terra are nevoie de o „revolutie a climatului”

Terra are nevoie de o „revolutie a climatului”

Terra are nevoie de o „revolutie a climatului”
Publicat: 12.12.2008
Ban Ki-moon, secretarul general al ONu a facut un apel catre toate natiunile lumii pentru a se uni in lupta impotriva schimbarilor climatice, anunta BBC News.

Ministrii din 189 de state au raspuns pozitiv apelului si s-au reunit la Bruxelles, cu ocazia Conferintei pe probleme de mediu, pentru a pune bazele unui nou pact global. Reprezentantii tarilor in curs de dezvoltare si cei ai grupurilor ecologiste au acuzat, insa, tarile bogate de lipsa de implicare intr-un asemenea proiect care vizeaza soarta intregii planete. Totodata ei au cerut Uniunii Europene sa aplice masuri mult mai dure in lupta impotriva poluarii si a emisiilor de gaze.

Conferinta se doreste o continuare a unui proiect inceput anul trecut in Bali si care se va finaliza anul viitor la Copenhaga.

„Avem nevoie de de o noua abordare, mult mai hotarata, care sa declanseze un val de investitii intr-o economie „ecologica”. Tarile dezvoltate nu ar trebui sa se teama de criza economica financiara care se manifesta la nivel global, atunci cand este vorba de investitii in imbunatatirea sistemelor tehnologice. In acelasi timp, ele ar trebuie sa ajute si sa incurajeze spijinul acordat tarilor aflate in curs de dezvoltare. Avem nevoie de solidaritate la nivel global pentru a reusi sa combatem incalzirea globala –marea provocare a erei noastre”, a afirmat Ban Ki-moon.

Sursa:BBC

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase