Home » D:News » Elefantii mor mai repede in Gradinile Zoo

Elefantii mor mai repede in Gradinile Zoo

Descopera 12.15.2008
Elefantii mor mai repede in Gradinile Zoo
Conform unui studiu efectuat de celebra organizatie britanica RSPCA, elefantii din captivitate sau cei care sunt dresati pentru munci agricole ating o speranta de viata sensibil mai mica decat elefantii care traiesc in salbaticia savanelor si junglelor din Africa si Asia.

Recomandarile expertilor in studiul elefantilor vizeaza interzicerea expunerii lor pe viitor in acele gradini zoologice care nu le pot oferi spatiu, hrana si conditii cat mai apropiate de cele intalnite in natura. Expertii recomanda, de asemenea, interzicerea folosirii elefantilor in programele circurilor din intreaga lume. Dintre toti factorii negativi infruntati de elefantii captivi, stresul este vinovat de cele mai multe decesuri in cazul acestor giganti ai lumii vii.

Studiul a avut in prim plan un numar de peste 4 500 de elefanti din  Parcul National Amboseli din Kenia, elefanti folositi la transportul lemului din Myanmar, precum si elefantii din gradinile zoologice din Europa.
In cazul elefantilor africani, durata de viata din salbaticie se situeaza in jurul varstei aproximative de 56 de ani, comparativ cu media celor doar 19 ani la care ajung elefantii din circuri si gradini zoologice.

“Elefantii din captivitate au o viata nespus de trista, marea lor majoritate sufera de obezitare din cauza lipsei de miscare iar stresul si singuratatea fac adevarate ravagii in cadrul lor, accelerand unele boli de inima. In natura aceasta situatie este de neintalnit, elefantii traind in grupuri mari unde interactioneaza social, si se afla in interiorul unei ierarhii si ordini foarte bine puse la punct”, declara Ross Club, responsabil din partea RSPCA.

Sursa : BBC News