Home » D:News » Lupii protejati sunt vanati pe capete

Lupii protejati sunt vanati pe capete

Lupii protejati sunt vanati pe capete
Publicat: 16.12.2008
In ciuda faptului ca Departamentul pentru protectia Vietii Salbatice din Statele Uniteale Americii a decis reintroducerea si implicit protejarea lupilor in statul Michigan, ultimele descoperiri ale cercetatorilor indica faptul ca fermierii nu sunt de acord cu acesta decizie guvernamentala si au inceput uciderea lupilor protejati. Drept contramasura, autoritatile americane au decis inasprirea pedepselor pentru orice cetatean care impusca sau prinde lupi in capcane .

Prima victima descoperita de investigatori a fost un lup mascul in varsta de 6 ani care a fost impuscat in gat de catre un braconier. Lupul in cauza facea parte dintr-un esalon de 30 de exemplare eliberat in natura de oficialitati. Din pacate, in ultimii 5 ani, 12 dintre acesti lupi au fost ucisi.

“Locuitorii din Michigan sunt  superstitiosi si rau voitori la adresa lupilor. Cazurile in care lupii au atacat oameni sunt extrem de rare. Am intalnit in schimb vanatori care blameaza lupii pentru vanatoarea cerbilor. La urma urmei,  pentru asta au fost creati de natura”, declara Brian Roell, zoolog american.

Sperantele pentru supravietuirea lupilor in Michigan sunt intarite totusi de un studiu din anul 2005 conform caruia cei mai multi locuitori nu considera ca lupii sunt un pericol la adresa lor.

Sursa : MSNBC
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase