Home » D:News » Speranta pentru ultimii tigri

Speranta pentru ultimii tigri

Speranta pentru ultimii tigri
Publicat: 17.12.2008
In ciuda diminuarii dramatice a ultimelor populatii de tigri din Asia, specialistii din Asia sunt de parere ca specia tigrului mai poate fi salvata. In decursul unei conferinte tematice din India, acestia au declarat ca mai exista habitat prielnic pentru aproximativ 20 000 de tigri.

In ciuda faptului ca doar 4 000 de tigri mai supravietuiesc in salbaticie, cercetatori precum Stephen Mills sunt de parere ca specia tigrului inca mai are o sansa de salvare.
Cea mai dramatica situatie se intalneste in India, unde recensamantul tigrilor de anul trecut dadea publicitatii cifra ingrijoratoare de doar 1 411 tigri bengalezi ramasi in libetate. Unele rezervatii create special pentru supravietuirea tigrilor, precum Sariska din Rajastan au ramas literalmente fara niciun tigru, felinele fiind braconate. Toate partile componente ale corpului unui tigru se vand le preturi astronomice in China.

Datorita acestei situatii, o serie de organizatii pentru protectia naturii alaturi de guvernul indian, au reusit sa stranga suma de 140 milioane $ care va fi folosita exclusiv pentru protejarea si cresterea efectivelor ultimilor tigri din captivitate.
In acest scop, rezervatia Sariska a fost repopulata cu tigri tineri adusi cu elicopterul din diferite zone ale Asiei.
In continuare, o echipa de cercetatori condusa expertul in feline mari, Alan Rabinowitz, continua eforturile pentru depistarea a noi rezervatii destinate tigrilor din sudul Asiei.
Au fost identificate astfel noi zone propice supravietuirii tigrilor in tari precum Myanmar, Thailanda si Laos. Cu toate ca din habitatul original al tigrului au ramas doar 5 % care indeplinesc conditiile specifice supravietuirii acestuia, cercetatorii sunt convinsi ca aceste zone pot adaposti o populatie cumulata de circa 20 000 de tigri.

Sursa : The Independent

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase