Home » D:News » Volvo S60 este prima masina anti-aglomeratie

Volvo S60 este prima masina anti-aglomeratie

Publicat: 23.12.2008
Volvo S60 este prima masina anti-aglomeratie
Noul model Volvo S60, care va fi lansat in curand, beneficiaza de un sistem revolutionar care regleaza viteza automobilului astfel incat acesta pastreaza o distanta constanta fata de masinile care il incadreaza din spate si din fata in timpul traficului, anunta publicatia britanica DailyMail

Sistemul permite masinii sa opreasca si sa porneasca instantaneu fara ca soferul sa atinga macar franele. Noul radar care va controla functiile viitorului Volvo S60 se va ocupa de identificarea potentialelor obstacole din trafic iar masina va fi echipata cu o tehnologie care-i va permite identificarea pietonilor care traverseaza brusc strada prin fata sa. In acel  moment, franele vor actiona la capacitate maxima indiferent daca soferul a observat sau nu aparitia unui potential accident.
“Niciun om care conduce o masina Volvo sa nu fie ranit, acesta este telul nostru pentru anul 2020. Dupa informatiile noastre nici unul dintre competitorii nostri de piata nu a inregistrat astfel de performate in domeniul protectiei soferilor cat si a pietonilor” ,declara Thomas Broberg, expert in probleme de siguranta rutiera din cadrul conceptului Volvo Cars.
Noul Volvo va fi echipat cu o camera video instalata in spatele oglinzilor retrovizoare si o unitate centrala de comanda. Radarul si camerele video vor actiona impreuna , fiind ghidate de computerul de bord. Automobilul Volvo S60 va fi lansat oficial in decursul anului 2010, insa prima sa prezentare publica va avea loc in cadrul Salonului Auto din Detroit, din luna ianuarie 2009.

Sursa : Daily Mail

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase