Home » D:News » Rasii – solutia impotriva caprioarelor

Rasii – solutia impotriva caprioarelor

Rasii – solutia impotriva caprioarelor
Publicat: 05.01.2009
Importati rasi – Ne invadeaza caprioarele ! Acesta este sfatul dat autoritatilor britanice alarmate de cresterea necontrolata a numarului caprioarelor, de catre profesorul David McDonald, considerat cea mai mare autoritate britanica in privinta problemelor de ecologie si protectia mediului.

“Rasii au disparut din insulele britanice in urma cu aproximativ 500 de ani, vanati pana la extinctie, fiind considerati in mod aberant un pericol fatal pentru toate vietuitoarele. Cum rasii sunt pradatorii naturali ai caprioarelor, acestea s-au inmultit intr-atat de mult incat au ajuns sa distruga vegetatia intr-un ritm mai mare decat potentialul de refacere al zonelor verzi. In ultima instanta, pentru a gasi o rezolvare naturala a acestei probleme ecologice, autoritatile britanice trebuie sa importe rasi pentru a reintroduce aceste feline in biotopul lor original si a restabili astfel balanta ecologica”, declara profesorul David McDonald, director al Wildlife Conservation Research Unit din cadrul prestigioasei Universitati Oxford.

Cu toate ca circa 50 000 de caprioare sunt impuscate anual atat de vanatori cat si de braconieri, efectivul acestor erbivore se mentine constant in jurul cifrei de 1,5 milioane de exemplare.
Conservationistii britanici spera ca reintroducerea rasilor va regla numarul de caprioare, selectand in acelasi timp indivizii batrani si bolnavi, fapt benefic pentru sanatatea genetica a speciei. Marea Britanie a trecut la un program national de reintroducere al speciilor care cutreierau odinioara acesta tara, inainte ca oamenii sa le vaneze pana la extinctie.

Sursa: The Independent

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase