Home » D:News » Australia ucide Terra

Australia ucide Terra

Australia ucide Terra
Publicat: 06.01.2009
Emisiile de carbon rezultate in urma folosirii pe scara larga a carbunelui in industriile australiene va duce cu siguranta la disparitia unei importante parti din viata terestra, este mesajul adresat de James Hanesn, directorul Institutului Goddard din cadrul NASA, catre presedintele american Barack Obama.

„Australia utilizeaza atat de mult carbune si elimina o cantitate atat de mare de dioxid de carbon in atmosfera incat este sigur faptul ca va distruge cea mai mare parte a vietii pe Terra. Pe de alta parte, dispozitivele folosite pentru reducerea emisiilor sunt, practic, ineficiente”, sustine acelasi James Hansen, cel care propune implementarea centralelor nucleare ca o alternativa viabila pentru producerea energiei.

Omul de stiinta american nu este la prima initiativa de acest gen, el militand pentru reducerea emisiilor de carbon atat in cadrul Departamentului pentru Stiinte Ecologice de la Universitatea Columbia, acolo unde este profesor, cat si in fata Congresului Statelor Unite ale Americii. Scrisoarea deschisa adresata noului presedinte american se vrea un semnal de alarma, „atata vreme cat viata viitoarelor generatii depinde de actiunile noastre din prezent” si propune interzicerea folosirii carbunilor in industrie in favoarea combustibililor ecologici si a noilor generatii de instalatii nucleare.

Sursa:News
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase