Home » D:News » Revolta impotriva Facebook-ului rusesc

Revolta impotriva Facebook-ului rusesc

Revolta impotriva Facebook-ului rusesc
Publicat: 09.01.2009
O alta criza este in curs in Rusia dar de aceasta data nu este vorba nici de gaz, nici de economie, ci de Facebook. Cel local, botezat Odnoklassniki (tovarasi de scoala), al carui administrator a decis sa interzica postarea gratuita a fotografiilor, provocand o adevarata revolutie, cu proteste si manifestatii, anunta La Stampa

Odnoklassniki este cel mai popular loc de intalnire online in chirilica: un site unde rusii isi dau intalniri, schimba fotografii, comentarii, bancuri, dupa modelul Facebook-ului american. Incepand cu 1 ianuarie, ceva pe www.odnoklassniki.ru s-a “stricat”: administratorul a blocat fotografiile utilizatorilor si profilurile lor, iar de-acum inainte, cei care vor sa se inscrie din nou trebuie sa mai plateasca o data. Altminteri s-au lins pe bot de Odnoklassniki.
 
Popularitatea site-ului este atat de mare incat insusi presedintele Dmitri Medvedev a admis ca il frecventeaza. Dar tocmai din cauza puterii site-ului, interzicerea postarii gratuite a fotografiilor a provocat o adevarat revolutie, cu proteste si manifestatii, cu atat mai mult cu cat deja din luna octombrie a anului trecut, Odnoklassniki a incetat sa mai fie gratuit. Acum insa, sa plateasca in plus pentru serviciul foto este considerat de rusi inacceptabil, ca atare ei si-au organizat deja un portal propriu (nash-protest.ru) pentru a protesta.

SURSA: La Stampa

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase