Home » D:News » Cinematograful contemporan, un atelier interactiv cu Andrei Rus

Cinematograful contemporan, un atelier interactiv cu Andrei Rus

Cinematograful contemporan, un atelier interactiv cu Andrei Rus
Publicat: 19.01.2009
La Fundatia Calea Victoriei - din 7 Februarie, orele 17:00. Cursul isi propune sa prezinte participantilor cateva dintre cele mai incitante personalitati cinematografice ale momentului. Departe de a emite pretentii academice, intalnirile vor avea un caracter colocvial, interactiunea lector-cursanti constituind un factor decisiv pentru buna derulare a acestora. Selectia autorilor prezentati are un caracter subiectiv, desi fiecare dintre cineastii alesi a avut deja parte de recunoasterea unor festivaluri internationale importante

In cadrul fiecarei intalniri vor fi amintite si ilustrate o parte dintre influentele cineastilor analizati. in structurarea cursurilor s-a incercat acoperirea, in limita posibilitatilor, a cat mai multor tari care inseamna enorm pe harta cinematografiei internationale contemporane. Austria, Belgia, Franta, Marea Britanie, Mexic, Romania, SUA si Taiwan sunt cele 8 cinematografii care vor fi prezentate in urmatoarele saptamani.

Organizare cursuri:

Curs 1: Franta
Arnaud Desplechin, Claire Denis, Abdel Kechiche,Laurent Cantet
Curs 2: Franta
Eric Rohmer, Jacques Rivette, Jean-Luc Godard
Curs 3: Belgia
Fratii Dardenne si Chantal Akermann
Curs 4: Marea Britanie
Mike Leigh, Terry Gilliam
Curs 5: Austria
Ulrich Seidl si Michael Haneke
Curs 6: Mexic
Carlos Reygadas si Alfonso Cuaron
Curs 7: Taiwan
Hou Hsiao-hsien, Tsai ming-liang
Curs 8: SUA
Tom DiCillo, Jim Jarmusch, Quentin Tarantino, Wes Anderson
Curs 9: SUA
Frederick Wiseman, Errol Morris
Curs 10: Romania
Cristi Puiu, Andrei Ujica, Radu Jude, Marian Crisan

Andrei Rus este preparator universitar al sectiei de Comunicare audio-vizuala a Facultatii de Film din cadrul Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica „Ion Luca Caragiale”, Bucuresti. Colaboreaza cu revista „Republik” si cu Cineclubul Cinematecii Romane. in octombrie 2008, a facut parte din juriul Emile Cantillon, format din tineri cu varste cuprinse intre 18-25 de ani, al Festivalului de Film Francofon din Namur, Belgia. A colaborat in perioada studiilor universitare (2005-2008) cu diverse publicatii scriind articole din domeniul cinematografiei.
www.victoriei.ro
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase