Home » D:News » Cinematograful contemporan, un atelier interactiv cu Andrei Rus

Cinematograful contemporan, un atelier interactiv cu Andrei Rus

Nicu Parlog 01.19.2009
Cinematograful contemporan, un atelier interactiv cu Andrei Rus
La Fundatia Calea Victoriei - din 7 Februarie, orele 17:00. Cursul isi propune sa prezinte participantilor cateva dintre cele mai incitante personalitati cinematografice ale momentului. Departe de a emite pretentii academice, intalnirile vor avea un caracter colocvial, interactiunea lector-cursanti constituind un factor decisiv pentru buna derulare a acestora. Selectia autorilor prezentati are un caracter subiectiv, desi fiecare dintre cineastii alesi a avut deja parte de recunoasterea unor festivaluri internationale importante

In cadrul fiecarei intalniri vor fi amintite si ilustrate o parte dintre influentele cineastilor analizati. in structurarea cursurilor s-a incercat acoperirea, in limita posibilitatilor, a cat mai multor tari care inseamna enorm pe harta cinematografiei internationale contemporane. Austria, Belgia, Franta, Marea Britanie, Mexic, Romania, SUA si Taiwan sunt cele 8 cinematografii care vor fi prezentate in urmatoarele saptamani.

Organizare cursuri:

Curs 1: Franta
Arnaud Desplechin, Claire Denis, Abdel Kechiche,Laurent Cantet
Curs 2: Franta
Eric Rohmer, Jacques Rivette, Jean-Luc Godard
Curs 3: Belgia
Fratii Dardenne si Chantal Akermann
Curs 4: Marea Britanie
Mike Leigh, Terry Gilliam
Curs 5: Austria
Ulrich Seidl si Michael Haneke
Curs 6: Mexic
Carlos Reygadas si Alfonso Cuaron
Curs 7: Taiwan
Hou Hsiao-hsien, Tsai ming-liang
Curs 8: SUA
Tom DiCillo, Jim Jarmusch, Quentin Tarantino, Wes Anderson
Curs 9: SUA
Frederick Wiseman, Errol Morris
Curs 10: Romania
Cristi Puiu, Andrei Ujica, Radu Jude, Marian Crisan

Andrei Rus este preparator universitar al sectiei de Comunicare audio-vizuala a Facultatii de Film din cadrul Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica „Ion Luca Caragiale”, Bucuresti. Colaboreaza cu revista „Republik” si cu Cineclubul Cinematecii Romane. in octombrie 2008, a facut parte din juriul Emile Cantillon, format din tineri cu varste cuprinse intre 18-25 de ani, al Festivalului de Film Francofon din Namur, Belgia. A colaborat in perioada studiilor universitare (2005-2008) cu diverse publicatii scriind articole din domeniul cinematografiei.
www.victoriei.ro