Home » D:News » Spania declasifica raportul unei prabusiri OZN din 1965

Spania declasifica raportul unei prabusiri OZN din 1965

Nicu Parlog 01.26.2009
Spania declasifica raportul unei prabusiri OZN din 1965
Fragmentele unui obiect zburator neidentificat au cazut pe teritoriul Spaniei in 1965, insa pana in prezent, rezultatele raportului asupra ramasitelor, efectuat in Statele Unite, au fost clasificate ca fiind strict secrete. Desi acesta era destinat exclusiv guvernului spaniol, autoritatile au decis publicarea lui pe internet, 44 de ani mai tarziu.

Raportul cu numarul T67 94769, care face referinta la acest caz, contine declaratiile martorilor cu privire la aparitia unor lumini pe cer in ziua de 6 decembrie 1965 si despre gasirea unor ramasite materiale imprastiate pe o distanta de aproximativ 100 de kilometri.
Dupa ce incidentul a aparut in presa locala, ambasada Statelor Unite din Madrid a cerut presedintelui de atunci al Spaniei, Francisco Franco, sa trimita dosarul in SUA pentru analiza. Acesta a fost de acord, in schimbul cererii de a fi informat asupra rezultatelor.
Ulterior, Battelle Memorial Institute a prezentat un raport de 300 de pagini in care descria examinarea a cinci corpuri metalice. In prima pagina a raportului este mentionat faptul ca acesta nu poate fi facut public sub nicio forma, deoarce poate constitui o amenintare pentru securitatea Statelor Unite ale Americii.

Vincente Olmos, singur civil care a avut acces la toate materialele a declarat pentru ziarul spaniol “El Mundo” ca rezultatele complete vor fi postate in curand pe internet. Acesta a mai dezvaluit ca nici unul dintre cele cinci corpuri metalice analizate nu este de origine extraterestra. “Daca ministrul Apararii nu doreste declasificarea documentelor care ar putea contine dovezi ale unor contacte cu OZN-uri, este pentru ca rezultatele nu sunt in favoarea acestei versiuni. Fragmentele gasite faceau parte din racheta Vostok, care apartinea URSS-ului”, declara Olmos. Acesta a adaugat ca Uniunea Sovietica pregatea de ceva vreme lansarea secreta a unor rachete. Una dintre ele a avut loc in data de 3 decembrie 1965. “Rusii au lansat o racheta cu un satelit la bord in directia Lunii. Lansarea nu a avut succes, prin urmare, fragmentele rachetei Vostok s-au imprastiat pe teritoriul Spaniei”, a adaugat acesta.

Sursa: Pravda