Home » D:News » Cum salvam diavolii tasmanieni?

Cum salvam diavolii tasmanieni?

Safta Alexandru 01.28.2009
Cum salvam diavolii tasmanieni?
Ingrijorati de scaderea dramatica a numarului acestor carnivore, specialistii propun o solutie neobisnuita: protejarea populatiilor sanatoase cu ajutorul unor garduri.

Populatiile de diavoli tasmanieni se micsoreaza cu repeziciune, datorita atat unei epidemii grave – o forma contagioasa si virulenta de cancer facial –, cat si datorita concurentei din partea vulpilor, introduse de colonisti in urma cu doua secole. Oameniii de stiinta se tem ca, in acest ritm, specia va disparea din insula Tasmania in 20 de ani. Pentru a proteja populatiile din nord-vestul insulei, unde boala nu a aparut inca, specialistii au propus construirea unui sistem de garduri duble, cu inaltimea de cca. 1 metru, care sa limiteze deplasarile indivizilor bolnavi, limitand astfel si raspandirea maladiei. Solutia are insa neajunsurile ei, intrucat ar avea efecte si asupra migratiilor altor specii de mamifere de pe insula.

Citeste pe aceeasi tema: Se stinge si ultima speranta a diavolilor tasmanieni , Diavolii tasmanieni combat cancerul prin sex, Diavolul tasmanian pe lista speciilor in pericol

Sursa: LiveScience