Home » D:News » Primii oameni aveau “falci de otel”

Primii oameni aveau “falci de otel”

Primii oameni aveau “falci de otel”
Publicat: 04.02.2009
Dentitia umana nu este echipata pentru a inlocui trusa de scule, de aceea este recomandat sa evitam folosirea dintilor pentru desfacerea obiectelor tari. Insa acest lucru nu era valabil si pentru stramosii umani, sustin antropologii.

Un nou studiu publicat in ultimul numar al revistei “Proceedings of the National Academy of Sciences” revala abilitatile neasteptate ale oamenilor primitivi, care au trait in urma cu 2,5 milioane de ani. Maxilarele acestora erau foarte rezistente si puternice, ceea ce le permitea sa se adapteze cu usurinta la schimbarile resurselor de hrana din mediu. O echipa internationala de cercetatori a reusit sa reconstituie pe computer craniul unui exemplar din specia Australopithecus africanus. Maxilarele acestuia erau foarte puternice si cu ajutorul lor, hominidul reusea fara nicio problema sa sparga nuci, seminte sau sa mestece hrana tare.

Imaginile computerizate au descris exact, modul in care craniul acestuia putea sa sustina un asemenea efort. “Alimentele de tipul nucilor sau semintelor faceau parte dintr-o strategie importanta de supravietuire in perioadele de schimbare a climatului, care aduceau cu ele si o inevitabila lipsa a hranei”, declara Mark Spencer, unul dintre participantii la proiect, profesor in cadrul Arizona State University.

Sursa: Science Daily

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase