Home » D:News » 10 noi broaste pe altarul stiintei

10 noi broaste pe altarul stiintei

10 noi broaste pe altarul stiintei
Publicat: 05.02.2009
Un grup de 10 specii de amfibieni necunoscute pana in prezent a fost descoperit si descris de membrii unei expeditii columbiene care explorau zona salbatica dintre Columbia si Panama, teritoriu denumit de naturalisti “Arca lui Noe”, datorita diversitatii speciilor de plante si animale care traiesc in acest perimetru.

Noile specii catalogate includ trei tipuri de broaste veninoase alaturi de alte trei genuri de broaste cu piele trasparenta, o broasca arlechin, doua specii de broaste de ploaie si o salamandra.

“Tinand cont ca toti amfibienii de pe glob sunt in pericol de extinctie, aceasta noua descoperire este una de-a dreptul incurajatoare. De fapt ,o treime din totalul speciilor de amfibieni din lumea intreaga sunt pe cale de disparitie. Amfibienii sunt cele mai sensibile animale la schimbarile de mediu, deoarece au piele permeabila sunt expusi direct elementelor si substantelor poluante. Practic, sunt primele victime in situatiile de poluare. Toti amfibienii au un rol pozitiv in natura, limitand raspandirea unor boli precum malaria sau febra Dengue deoarece se hranesc cu insectele care transmit bolile in cauza” declara Robin Moore, unul dintre conducatorii expeditiei din Columbia, expert in amfibieni din cadrul Conservation International.

Zona in care au fost descoperite noile specii a servit dintotdeauna drept cel mai importat punct de trecere in care plantele si animalele au circulat intre America de Nord si America de Sud. Terenul este inca salbatic si netulburat de activitatile umane, dar conservationistii se tem ca si acesta zona virgina va atrage atentia firmelor care defriseaza padurea, crescatorilor de vite, companiilor miniere si braconierilor.

Sursa : Daily Mail
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase