Home » D:News » Pescarii canadieni, catalogati drept “idioti”

Pescarii canadieni, catalogati drept “idioti”

Pescarii canadieni, catalogati drept “idioti”
Publicat: 10.02.2009
Nu mai putin de 135 de pescari canadieni au fost salvati de pe o banchiza de gheata, in urma unei spectaculoase operatiuni, dupa ce aceasta s-a desprins si a inceput sa pluteasca in deriva, anunta FoxNews.

Banchiza, cu o lungime de aproape 13 kilometri, s-a desprins de mal si a inceput sa pluteasca in deriva spre largul lacului Erie, blocand drumul de intoarcere al nefericitilor pescari. Acestia au ignorat avertismentele autoritatilor cu privire la pericolele la care se expuneau intr-o asemenea zona, pe fondul temepraturilor ridicate.

„Ceea ce s-a intamplat acolo nu poate fi descris. Pur si simplu au fost niste idioti. Altfel nu imi explic cum au ajuns in aceasta situatie”, afirma Bob Bratton, seriful care a coordonat operatiunea de salvare.

Din nefericire, au existat si victime. Un pescar in varsta de 65 de ani s-a prabusit prin masa subtire de gheata in timp ce incerca sa ajunga la mal cu ajutorul unui snowmobil. Desi a fost scos din apele inghetate in cel mai scurt timp, acesta a decedat in urma unui infarct miocardic.

„Stiam ca gheata nu este suficient de solida dar nu am fost nici un moment in pericol”, sustine Norb Pilczynski, unul dintre pescarii salvati de pe banchiza in deriva. Acesta a declarat ca isi va relua hobby-ul imediat ce vremea o va permite.

Sursa: FoxNews

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase