Home » D:News » “Slumdog Millionaire” – un semn pentru ceea ce va urma?

“Slumdog Millionaire” – un semn pentru ceea ce va urma?

Publicat: 10.02.2009
“Slumdog Millionaire” – un semn pentru ceea ce va urma?
Succesul international repurtat de productia indiana a lui Danny Boyle, „Slumdog Millionaire”, filmul care a castigat deja Globul de Aur si o nominalizare la premiile Oscar, i-a determinat pe critici sa se intrebe daca Hollywoodul mai poate oferi povesti de success si daca India va deveni principalul jucator de pe piata filmelor de lung metraj.

“Slumdog Millionaire” prezinta poveste unui copil al strazii care ajunge milionar dupa ce castiga un concurs de cultura generala, varianta indiana a celebrului “Vrei sa fii miliardar”. Chiar daca tema abordata nu este una cu totul noua, criticii sustin ca moda sustinuta de astfel de productii cinematografice poate deveni una de succes, asa cum a fost cea a artelor martiale, unul dintre motivele preferate din filmele de actiune americane.
„India are o cultura extrem de bogata iar povestile de succes pe care le poate transpune in filme sunt nenumarate”, afirma Zia Ud Salam, reputat critic de film din India.

Pe de alta parte, modul in care este prezentata realitatea cotidiana din tara lui Ghandi, a ridicat proteste din partea mass-mediei indiene. „Cred ca portretul facut Indiei nu este unul realist si asta pentru ca nu suntem o tara de vagabonzi. Pana si numele este unul menit sa ofenseze”, este opinia unui critic citata de IndiaToday. Cu toate acestea, chiar daca perceptia indienilor asupra productiei „Slumdog Millionaire” este una in general negativa, oameni din lumea intreaga au apreciat povestea regizata de Danny Boyle, iar succesul filmului este un anunt ca vom mai vedea, cat de curand, si alte povesti indiene la Hollywood.

Sursa:IndiaToday

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase