Home » D:News » Superfurtunile vor distruge coasta australiana

Superfurtunile vor distruge coasta australiana

Superfurtunile vor distruge coasta australiana
Publicat: 12.02.2009
Costa de est a Australiei este amenintata de eroziuni fara precedent, ca urmare a furtunilor foarte puternice care vor avea loc in urmatorii 10 ani, sugereaza un nou studiu al “Griffith Centre for Coastal Management”.

Desfasurat pe o perioada de 7 ani, studiul sugereaza ca in viitorul apropiat coastele nisipoase, cum ar fi cele din sud-estul Queensland-ului, nordul New South Wales si parti din orasul Sidney, se vor infrunta cu un risc ridicat de eroziune, pe masura ce furtunile si valurile inalte vor lovi coasta.

“Este probabil ca in urmatorii 10 ani, Australia sa se confrunte cu un fenomen de eroziune care nu are precedent nici in istoria europeana”, declara cercetatorul Peter Helman.

Acestea vor taia coasta pana catre interiorul continentului, cu o forta  mult mai mare decat perioadele de furtuna trecute, cauzata in mod special de schimbarea climatului si cresterea nivelului marilor. “Este important sa ne gandim deja la masuri de urgenta, pentru ca in momentul in care vor lovi furtunile, este putin probabil sa primim o avertizare concreta. Daca nu vom fi pregatiti corespunzator, dezastrele vor fi mult mai mari decat cele pe care le-a produs uraganul Katrina”, adauga Helman.

Sursa: News.au

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase