Home » D:News » Cei mai mari sobolani din lume traiesc in China

Cei mai mari sobolani din lume traiesc in China

Cei mai mari sobolani din lume traiesc in China
Publicat: 23.02.2009
Un sobolan gigantic cu o lungime totala de peste 60 de centimetri si inarmat cu niste incisivi lungi de aproape 3 centimetri a fost capturat de un vanator profesionist in provincia Fujian din China.

Sobolanul  care cantarea aproape 4 kilograme a fost prins in apropierea unui cartier rezidential din Fuzhou, un oras cu 6 milioane de locuitori din provincia Fujian. “Am prins sobolanul urias dupa ce rozatorul a fost inconjurat de un grup de oameni curiosi. Am crezut ca este un specimen valoros sau rar. Imi era teama ca cineva sa nu-l ucida. Totusi mi-am facut curaj in cele din urma si l-am insfacat de coada, dupa care l-am prins de ceafa inainte sa se intoarca si sa ma muste”, declara Xian Liu, localnicul care a capturat astfel cel mai mare sobolan din lume.

“Domnul Xian a dat dovada de mare curaj. Pur si simplu a prins sobolanul de ceafa si l-a bagat intr-o punga, dupa care a plecat linistit acasa”, afirma unul dintre numerosii martori oculari. Zoologii si padurarii locali au identificat uriasul rozator ca fiind un sobolan de bambus (Rhyzomis sinensis), urmand sa examineze zilele acestea rozatorul. O parte din specialistii chinezi sunt insa convinsi ca avem de a face cu un sobolan obisnuit care a ajuns la dimensiuni colosale datorita abundentei de hrana si lipsei pradatorilor din mijlocul marilor orase.

Sursa: The Telegraph

Citeste si:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase