Home » D:News » Sexul dicteaza canoanele estetice

Sexul dicteaza canoanele estetice

Publicat: 27.02.2009
Sexul dicteaza canoanele estetice
Diferentele intre creierul femeii si cel al barbatului nu mai sunt de mult un secret pentru cercetatori, insa acestia au fost uimiti sa observe ca si in ceea ce priveste frumusetea si estetica, cele doua sexe au pareri impartite.

“Frumusetea se afla in ochii spectatorului” – Margaret Wolfe Hungerford (scriitoare)
“Frumusetea lucrurilor exista doar in mintea celui care le priveste” – David Hume (eseist)

Se pare ca barbatii proceseaza frumusetea cu ajutorul partii drepte a creierului, in vreme ce femeile isi folosesc intreg creierul pentru aceasta activitate, se arata intr-un raport al Proceedings of the National Academy of Science. Acest lucru se intampla datorita faptului ca femeile creeaza o corespondenta intre un obiect vizual si limbaj, in vreme ce barbatii se concentreaza asupra aspectelor spatiale ale obiectului.

Chiar si asa, oamenii de stiinta nu isi pot explica “cum” si “de ce” a evoluat capacitatea umana de a aprecia frumusetea. “Diferentele pe care  le-am gasit ar putea fi explicate de rolul pe care l-a jucat impartirea in clase sociale, unul dintre motoarele evolutiei umane generate de necesitatea impunerii unor diferente”, este de parere cercetatorul Camilo J. Cela-Conde din cadrul Universitatii Baleares din Palma de Mallorca, Spania.

Sursa: Fox News
 

CITESTE SI:


 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase