Home » D:News » Ea este cea mai puternica fata din lume

Ea este cea mai puternica fata din lume

Publicat: 02.03.2009
La varsta de doar 10 ani, Varya Akulova din Ucraina, il putea dovedi in lupta pe tatal sau. La 12 ani, cantarind doar 40 kilograme, Vera putea ridica o haltera in greutate de 350 kilograme. Astazi, la varsta de 17 ani, este considerata in mod unanim drept cea mai puternica fata de pe planeta, fiind cunoscuta in cercurile “World’s Strongest Man” drept “Fata Hercule”.

Faptul ca este cea mai puternica fata din lume, a fost oficializat de curand si in paginile prestigioasei “Guiness Book of World Records”. Vera traieste in orasul ucrainean Krivoy Rog, alaturi de tatal sau, un fost luptator olimpic si artist de circ, care ii este si antrenor personal. In consecinta, Varya a fost antrenata din frageda copilarie sa execute acrobatii, alergari in viteza, jonglerii cu ganterele si salturi dificile. Yuri Akulov, tatal sau, a dus-o si la cursuri de lupte libere, si kick-box, in ciuda faptului ca Varya prefera exercitiile cu greutati. Fata se bucura si de un excelent simt al echilibrului, si a castigat printre altele numeroase concusuri de ridicat sau tras greutati.

Tatal sau este de parere ca atat el, cat si fiica sa, poseda asa numitul “Genom al lui Hercule”, o combinatie de gene care lipseste marii majoritati a oamenilor, dar care este prezenta in organismul tuturor campionilor la haltere si culturism. Printre alte realizari neobisnuite, Varya a invatat sa citeasca inca de la varsta de 3 ani. “Nu am luat si nu voi lua niciodata steroizi, imi administrez la masa doar diverse serii de multivitamine si sustinatoare de efort naturale. Altfel nu pot rezista sedintelor epuizante de antrenament. Niciodata tatal meu nu m-a supus supra-antrenamentelor. Pentru a-mi proteja oasele si tendoanele, tata a conceput o serie de exercitii in care imi folosesc doar 75% din intreaga forta musculara. Imi doresc sa devin cu adevarat mare si puternica, sa am peste 1,90 metri in inaltime si sa depasesc 100 kilograme in greutate, asa cum este si tata” incheie Varya.

Sursa: Pravda

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase