Home » D:News » Otzi, omul gheturilor, ajunge online

Otzi, omul gheturilor, ajunge online

Publicat: 06.03.2009
Trupul congelat, vechi de 5.300 de ani, al barbatului din Epoca de Piatra botezat “Otzi” de oamenii de stiinta germani, este expus spre analiza publiclui larg, online, prin intermediul unor fotografii de inalta rezolutie publicate pe Internet.

Scanarea fotografica a lui Iceman a necesitat realizarea a 150.000 de cadre de inalta definitie ale mumiei perfect prezervate, din 12 unghiuri diferite, pe care cercetatorii le-au suprapus selectiv si le-au publicat ulterior pe o pagina de Internet (click aici).

Acest lucru le va permite utilizatorilor sa se “apropie” pana la o distanta de cativa milimetri de detaliul dorit de pe corpul mumiei, din confortul propriului fotoliu. De asemenea, pot privi mumia tridimensional si ii pot admira tatuajele atat in conditii normale de luminozitate cat si in spectru UV.

Otzi a fost descoperit in gheata de catre o echipa de turisti germani in anul 1991 in Alpii aflati la granita dintre Austria si Italia. Oamenii de stiinta estimeaza ca in momentul decesului Otzi avea aproximativ 45 de ani, o inaltime de 1.67 metri si cantarea in jurul a 50 de kilograme.

Sursa: DailyMail

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase