Home » D:News » O firma de armament poarta de grija livezilor

O firma de armament poarta de grija livezilor

Publicat: 09.03.2009
O firma de armament poarta de grija livezilor
Recolta de fructe din California ar putea fi protejata de o instalatie de incalzire artificiala cu unde de radio-frecventa. Metoda a fost dezvoltata de firma de tehnologie militara Raytheon – aceeasi care a inventata celebra arma cunoscuta popular sub numele de “raza durerii”.

Te pomenesti ca a venit vremea pacii universale si noi n-am aflat. Stiti, vremea aceea cand, potrivit Bibliei, ar trebui sa facem, din sabii, fiare de plug. Oricum, firma Raytheon – o cunoscuta companie americana producatoare de armament – s-a apucat, se pare, de activitati mai pasnice, lansand sistemul Tempwave™, o instalatie complexa care, cu ajutorul unui camp de radiofrecventa, poate incalzi plantele chiar in camp, ferindu-le de pericolul inghetului.  In California, pomicultorii si viticultorii traiesc cu teama continua ca un inghet neasteptat ar putea compromite, intr-o singura noapte, intrega recolta. Instalatia Tempwave™, testata deja de Raytheon in livezile de citrice, e un soi de gigantic cuptor cu microunde, care incalzeste nu aerul, ci plantele insele, fiind astfel mult mai putin daunatoare mediului – sustin reprezentantii firmei –, decat considera ecologistii.

Raytheon a construit Tempwave™ bazandu-se, in mare masura, pe experienta acumulata cu prilejul dezvoltarii unuia dintre cele mai celebre produse ale firmei: Silent Guardian sau ADS (Active Denial System), o arma subletala, destinata a fi folosita fie impotriva indivizilor, fie impotriva multimii; arma, montata pe o masina, functioneaza ca un “tun cu raze”, emitand un fascicul de radiatie electromagnetica de inalta frecventa, care penetreaza pielea victimei pe o adancime de 0,4 mm, producand o senzatie insuportabila de arsura. Iar arma e cu atat mai periculoasa cu cat nu lasa urme.

Sursa: Register Science

CITESTE SI:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase