Home » D:News » Luptand cu turbare(a)

Luptand cu turbare(a)

Luptand cu turbare(a)
Publicat: 16.03.2009
In tarile în curs de dezvoltare, o persoana moare la fiecare 10 minute din cauza rabiei transmise de cainii turbati.

Totusi, dupa părerea unui grup de specialisti americani si britanici, ar fi posibila eliminarea acestei boli printr-un efort sustinut al comunitatii internationale. Cea mai importanta masura: eradicarea rabiei in randul cainilor domestici, cei mai importanti vectori care transmit maladia la om.

In cursul unei epidemii recente, aparute in Tanzania, studiile epidemiologice au aratat ca viteza cu care se transmite rabia intr-o populatie este mica, observatie care explica succesul campaniilor de vaccinare a cainilor in tarile dezvoltate. Cercetatorii au calculat ca ar fi necesara si posibila vaccinarea a cel putin 60% dintre cainii domestici in tarile in curs de dezvoltare pentru a controla eficient infectia rabica la oameni. 

Aproximativ 55.000 de persoane mor anual din cauza acestei boli; 24.000 de cazuri (majoritatea copii) se inregistreaza in Africa. Rabia (turbarea) este o maladie virala transmisa prin saliva animalelor infectate. Desi boala poate fi transmisa de mai multe specii de mamifere domestice sau salbatice, marea majoritate a cazurilor de rabie la oameni apar ca urmare a muscarii de catre un caine infectat cu virusul rabic.

Sursa: Science Daily

 

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase