Home » D:News » Banii nu aduc fericirea, dar siguranta financiara – da

Banii nu aduc fericirea, dar siguranta financiara – da

Banii nu aduc fericirea, dar siguranta financiara – da
Publicat: 18.03.2009
Degeaba castigi 100.000 de dolari pe an, daca iti faci intruna griji legate de ceea ce se va intampla cu tine si cu banii tai, arata studii realizate in SUA.

Doua studii, realizate la Universitatea Princeton, pe un esantion de aproximativ 1000 de femei, au dezvaluit existenta unei legaturi stranse intre multumirea in viata si preocuparea pentru siguranta financiara. Contrar asteptarilor, multe dintre femeile care isi faceau griji pentru siguranta lor materiala aveau multi bani, dupa standardele conventionale. Faptul ca ele se dovedeau prea putin satisfacute de viata pe care o duceau demonstreaza ca pentru linistea sufleteasca nu e nevoie doar de bani, pur si simplu, in ciuda faptului ca mai multe studii anterioare aratasera ca o crestere a veniturilor era insotita de o crestere a nivelului de satisfactie personala.

Studiile de la Princeton pun accentul pe stabilitate financiara, in loc de nivelul veniturilor, iar autoarea lor, Talya Miron-Shatz, spera ca rezultatele sa aiba o influenta asupra politicilor economice si sociale in SUA, astfel incat acestea sa aiba in vedere siguranta materiala a cetatenilor si nu simpla crestere a veniturilor lor, asa cum s-a intamplat pana in prezent.

Sursa: Science Daily

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase