Home » D:News » Muzica occidentala cucereste si ultimele triburi din Africa

Muzica occidentala cucereste si ultimele triburi din Africa

Muzica occidentala cucereste si ultimele triburi din Africa
Publicat: 20.03.2009
Spre surpriza mai multor cercetatori etnologi, chiar si cele mai izolate comunitati de oameni din Africa au raspuns in mod surprinzator atunci cand au fost puse sa asculte muzica occidentala din genuri variate precum jazz, rock’n roll sau muzica clasica.

Conform interpretarilor specialistilor, acest experiment demonstreaza ca membrii triburilor izolate au putut recunoaste in muziza occidentala pe care o ascultau pentru prima data, trairi precum, bucuria, tristetea si frica. Studiul demonstreza de asemenea ca exprimarea celor trei emotii de baza din muzica, poate fi recunoscuta de orice om de pe planeta.

“Aceste descoperiri demonstreaza in sfarsit motivele pentru care muzica occidentala a trecut de toate barierele, impunandu-si succesul in orice colt de pe planeta”, considera Thomas Fritz, din cadrul Institutului Max Plank, nimeni altul decat conducatorul acestor cercetari. Studiile au avut ca obiect membrii tribului Mafa din regiunea muntoasa Mandara, unul dintre cele aproximativ 250 de grupuri etnice care traiesc in Camerun.

Sursa : The Telegraph

CITESTE SI :

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase