Home » D:News » Dragoste la prima vedere? Doar daca ai privit-o timp de 8.2 secunde

Dragoste la prima vedere? Doar daca ai privit-o timp de 8.2 secunde

Publicat: 25.03.2009
Dragoste la prima vedere? Doar daca ai privit-o timp de 8.2 secunde
Privirile lui se intalnesc cu privirile ei la mijlocul unei incaperi aglomerate. Sa fie vorba despre dragoste la prima vedere? Numai in cazul unui contact vizual de aproximativ 8.2 secunde, sunt de parere cercetatorii britanici.

Oamenii de stiinta sustin ca, daca scrutarea de catre un barbat a unei femei dureaza in jurul a patru secunde, atunci el nu este foarte impresionat de aceasta. Femeile, in schimb, ii trateaza impartial din acest punct de vedere pe barbatii, masurandu-i egal din priviri atat pe cei care le tenteaza cat si pe cei care le displac. Camere ascunse au urmarit in secret activitatea oculara a 115 subiecti pe masura ce acestia discutau cu actori si actrite. Li s-a cerut apoi sa-i catalogheze, in functie de nivelul de atractivitate, pe partenerii lor de conversatie.

S-a constatat ca barbatii le-au privit in ochi pe actritele pe care le considerau atragatoare, in medie, timp de aproximativ 8.2 secunde, interval redus la numai 4.5 secunde, atunci cand au facut schimb de priviri cu cele mai putin tentante pentru ei. Subiectii de sex feminin, insa, nu au prezentat diferente ale intervalului de timp petrecut privind actorii, raporteaza jurnalul “Arhive ale Comportamentului Sexual”. Cercetatorii cred ca barbatii folosesc contactul vizual pentru a cauta partenere potrivite si fertile, in timp ce femeile sunt mai precaute instinctual si incearca sa nu atraga atentia din cauza temerii pentru o sarcina nedorita si o activitate parentala unilaterala. .

Sursa: Daily Mail

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase