Prima pagină D:News

Supravietuitorul: japonezul care a scapat cu viata dupa cele doua atacuri cu bomba atomica

Redactia Descopera.ro | 03.27.2009 | ● Vizualizări: 569
Supravietuitorul: japonezul care a scapat cu viata dupa cele doua atacuri cu bomba atomica     supravietuire, bomba atomica, iradiere, Hiroshima, Nagasaki, Yamaguchi + zoom
Galerie foto (1)

Tsutomu Yamaguchi, in varsta de 93 de ani, este singurul supravietuitor cunoscut al exploziilor atomice de la Hiroshima si Nagasaki, din timpul celui de-al doilea razboi mondial.

Dl. Yamaguchi se afla intr-o calatorie de afaceri la Hiroshima la data de 6 august 1945, cand un  avion  american a aruncat bomba atomica asupra orasului. Tsutomu Yamaguchi a suferit arsuri si a ramas o noapte la Hiroshima, pentru ingrijiri, dupa care s-a intors la Nagasaki, orasul in care locuia. La 9 august, americanii au aruncat peste Nagasaki cea de-a doua bomba atomica din istorie.
Aproximativ 140.000 de oameni au fost ucisi la Hiroshima si 70.000 la Nagasaki. Multi ani dupa aceea, s-au inregistrat mii de cazuri de maladii datorate iradierii, inclusiv numeroase cazuri de cancer. Tsutomu Yamaguchi a supravietuit in chip miraculos si a declarat, recent, ca spera ca experienta lui sa-i invete pe cei din generatiile urmatoare “o lectie a pacii”.
Sursa: BBC News
 

CITESTE SI: