Home » D:News » Jocurile video imbunatatesc vederea

Jocurile video imbunatatesc vederea

Publicat: 30.03.2009
Jocurile video de actiune sunt benefice pentru simtul oftalmic uman, imbunatatind chiar si vederea noctruna, sunt de parere cercetatatorii americani de la Universitatea Rochester. Acestia au identificat o abilitate sporita a gamerilor de a distinge intre diferentele fine de contrast ale unei imagini.

Pentru desfasurarea studiului, cercetatorii universitatii newyorkeze au divizat un esantion de 22 de studenti in doua grupuri egale. Unui grup i s-a cerut sa experimenteze timp de noua saptamani jocurile de actiune Call of Duty 2 si Unreal Tournament 2004, in timp ce al doilea s-a delectat pentru aceeasi perioada cu jocul mult mai relaxat The Sims 2, despre care cercetatorii cred ca nu solicita  prea mult coordonarea oculara.

Timp de noua saptamani, fiecare membru al celor doua grupuri a jucat, insumant, aproximativ 50 de ore jocul care i-a fost alocat. La finalul antrenamentului, cei desemnati sa se dedice jocurilor de actiune au prezentat o imbunatatire de 43% in abilitatea de a discerne intre nuante apropiate de gri. La sfarsitul aceleiasi perioade, jucatorii de Sims nu au inregistrat nicio schimbare a capacitatilor vizuale.

Gamerii ahtiati au devenit chiar cu 58% mai eficienti in a percepe diferentele fine de contrast, sustine Daphne Bavelier de la Universitatea Rochester din New York. “Am descoperit ca jocurile video de actiune antreneaza creierul intr-o mai eficienta procesare a informatiei vizuale, imbunatatire care dureaza si luni de zile de cand individul inceteaza sa mai joace”, sustine Bavelier. Tot cercetatoarea crede ca aceasta descoperire ar putea face ca antrenamentele cu jocuri video sa devina folositoare sub forma unor tehnici complementare ale corectarii oculare.

 

Sursa: Daily Mail

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase