Home » D:News » Conversatia cu plantele chiar le ajuta pe acestea sa creasca?

Conversatia cu plantele chiar le ajuta pe acestea sa creasca?

Conversatia cu plantele chiar le ajuta pe acestea sa creasca?
Publicat: 01.04.2009
Circula multe zvonuri conform carora, daca vorbesti cu plantele, acestea cresc mai repede. A venit timpul ca teoria sa fie testata printr-un studiu serios, desfasurat de Societatea Regala de Horticultura din Marea Britanie.

Timp de 30 de zile, rosiile dintr-o gradina apartinand amintitei societati stiintifice vor “asculta” voci umane care vor rasuna din castile MP3 amplasate  pe ghivece. Cresterea plantelor va fi masurata si comparata cu cea a unui lot de plante-martori, care vor creste “in liniste”.
Reprezentanti ai Societatii Regale de Horticultura (RHS) au considerat ca metoda “merita incercata” si ca experimentul, chiar daca e distractiv, ar putea fi si util, el fiind inclus intr-un proiect amplu, desfasurat de RHS, pentru a-i incuraja  pe britanici sa cultive legume in propriile gradini.
Colin Crosbie, membru al personalului gradinii din Wisley, apartinand RHS, unde se va desfasura experimentul, a afirmat ca, in ciuda faptului ca multi au crezut ca e vorba despre o pacaleala de 1 aprilie,  experimentul e foarte serios. RHS a anuntat ca va organiza o auditie pentru a selecta vocea care “va vorbi” rosiilor, urmand ca inregistrarile oferite plantelor sa includa  poezii, povesti, cantece, versuri shakespeariene si chiar extrase din romanul SF Ziua Trifidelor, de John Wyndham.
Sursa: BBC News

CITESTE SI:

 

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase