Prima pagină D:News

Conversatia cu plantele chiar le ajuta pe acestea sa creasca?

Redactia Descopera.ro | 04.01.2009 | ● Vizualizări: 124
Conversatia cu plantele chiar le ajuta pe acestea sa creasca?     rosii, voce, experiment, auditie, crestere, stimulare + zoom
Galerie foto (1)

Circula multe zvonuri conform carora, daca vorbesti cu plantele, acestea cresc mai repede. A venit timpul ca teoria sa fie testata printr-un studiu serios, desfasurat de Societatea Regala de Horticultura din Marea Britanie.

Timp de 30 de zile, rosiile dintr-o gradina apartinand amintitei societati stiintifice vor “asculta” voci umane care vor rasuna din castile MP3 amplasate  pe ghivece. Cresterea plantelor va fi masurata si comparata cu cea a unui lot de plante-martori, care vor creste “in liniste”.
Reprezentanti ai Societatii Regale de Horticultura (RHS) au considerat ca metoda “merita incercata” si ca experimentul, chiar daca e distractiv, ar putea fi si util, el fiind inclus intr-un proiect amplu, desfasurat de RHS, pentru a-i incuraja  pe britanici sa cultive legume in propriile gradini.
Colin Crosbie, membru al personalului gradinii din Wisley, apartinand RHS, unde se va desfasura experimentul, a afirmat ca, in ciuda faptului ca multi au crezut ca e vorba despre o pacaleala de 1 aprilie,  experimentul e foarte serios. RHS a anuntat ca va organiza o auditie pentru a selecta vocea care “va vorbi” rosiilor, urmand ca inregistrarile oferite plantelor sa includa  poezii, povesti, cantece, versuri shakespeariene si chiar extrase din romanul SF Ziua Trifidelor, de John Wyndham.
Sursa: BBC News

CITESTE SI: