Home » D:News » Medicament impotriva cleptomaniei

Medicament impotriva cleptomaniei

Medicament impotriva cleptomaniei
Publicat: 03.04.2009
Un medicament utilizat in mod obisnuit pentru tratarea dependentei de alcool si fumat ar putea avea efecte interesante si asupra comportamentului cleptomanilor, sugereaza un studiu american.

Naltrexon este un medicament care blocheaza activitatea substantelor opiacee endogene (produse de organism) ce determina senzatia de placere asociata unor dependente cum sunt cele de alcool si tutun. Cercetatorii de la Universitatea din Minnesota au obtinut rezultate care arata ca el are efect si in cazul cleptomaniei – o tulburare caracterizata prin nevoia nestapanita de a fura diverse lucruri, de multe ori lucruri de care persoana cleptomana nici nu are nevoie.

Dupa opt spatamani de tratament,  la pacientii tratati cu naltrexon s-a observat o reducere semnificativa a nevoii de a fura, iar efectele secundare ale medicamentului au fost, in general, moderate. Naltrexonul se dovedise, anterior, util si persoanelor suferind de dependenta de jocuri de noroc. Cu toate ca nu poate reprezenta un tratament complet care sa duca la disparitia definitiva a comportamentului cleptoman, medicii cred ca naltrexonul ofera o speranta persoanelor care sufera de acesta tulburare si ca, probabil, va functiona cel mai bine in combinatie cu o terapie psihologica individuala.

Sursa: Science Daily

CITESTE SI:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase