Home » D:News » Empire State Building va deveni “verde”

Empire State Building va deveni “verde”

Empire State Building va deveni “verde”
Publicat: 07.04.2009
Cel mai faimos zgarie-nori din New York va fi restructurat dupa canoanele eco-arhitecturii de catre Clinton Climate Initiative, organizatia non-profit fondata de fostul presedinte american.

Lucrarile la Empire State Building din New York vor costa 20 milioane de dolari si se vor desfasura in cadrul unui program mai amplu de restaurare in zona, estimat la o jumatate de miliard de dolari. Prin “inverzirea” faimosului zgarie-nori este vizata o economie de energie de 4,4 milioane de dolari anual, posibila in conditiile unei reduceri a consumului cu 38%. Potrivit lui Anthony E. Malkin, oficial al companiei Empire State Building, cladirile rezidentiale si comerciale reprezinta prima sursa de emisii de gaze cu efect de sera in orase, fiind responsabile de aproximativ 70% in cazul specific al New York-ului. 

“In climatul economic actual dispunem de oportunitatea enorma de a restructura constructiile existente pentru a economisi energie si bani. Tocmai prin astfel de initiative vom putea sa protejam planeta si sa permitem economiei americane sa se relanseze”, a declarat Bill Clinton.

 
Sursa: La Stampa
 

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase