Prima pagină D:News

Sinucigasii pot fi recunoscuti din copilarie

Redactia Descopera.ro | 04.07.2009 | ● Vizualizări: 629
Sinucigasii pot fi recunoscuti din copilarie     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Adolescentii si adultii barbati cu tentative severe de sinucidere au intampinat serioase probleme emotionale la varsta de opt ani, in timp ce majoritatea femilor sinucigase sunt puternic influentate de depresiile ulterioare pubertatii, sustine un studiu derulat de cercetatorii Universitatii Turku din Finlanda.

Aproximativ patru din cinci barbati cu intentii de sinucidere, urmariti intr-un studiu finlandez, au avut probleme la varsta de opt ani, evidente atat pentru parintii cat si pentru profesorii lor, sustine doctorul Andre Sourander de la Spitalul Universitar Turku din Finlanda. Studiul a urmarit 5.302 persoane nascute in 1981, dintre care 27 de femei si 27 de barbati au avut tentative drastice de sinucidere pana la varsta de 24 de ani. Dintre acestia, 13 barbati si doua femei au si decedat. Potrivit Organizatiei de Sanatate Mondiala, 877.000 de oameni mor anuaul prin sinucidere. Pentru fiecare astfel de deces, exista undeva intre 10 si 40 de tentative, conform estimarilor ONU.

In ceea ce medicii au denumit “drumul persistentei”, 78% dintre barbatii sinucigasi au prezentat probleme comportamentale in jurul varstei de opt ani, precum temperament impulsiv, nesupunere, agresivitate si cruzime fata de altii, distrugere, cleptomanie, lipsa de atentie si hiperactivitate. Un astfel de tipar nu a fost insa observat si in cazul femeilor. Echipa de cercetatori a demonstrat ca incercarile de sinucidere din randul acestora sunt adesea menite sa comunice ca au probleme sau sa modifice comportamentul celor din jur. Femeile sunt afectate de depresii mai ales dupa pubertate. In urma studiului, medicii finlandezi planuiesc sa puna la cale o cantarire emotionala pediatrica mult mai eficienta, pentru a detecta si a trata problemele juvenile, in speranta reducerii ratei de sinucideri.

 

Sursa: Reuters

CITESTE SI: