Home » D:News » Cimpanezii ofera favoruri sexuale pentru hrana

Cimpanezii ofera favoruri sexuale pentru hrana

Publicat: 08.04.2009
Cimpanezii ofera favoruri sexuale pentru hrana
Studii recent intreprinse de catre specialistii din cadrul Institutului Max Planck pentru Antropologie Evolutionara au relevat faptul ca femelele cimpanzeu care traiesc in libertate se angajeaza intr-o forma de prostitutie prezenta si in cadrul societatilor umane primitive: favoruri sexuale pentru hrana.

Se pare ca practicile sexuale contra hranei sunt frecvente si dureaza de foarte mult timp, facand deja parte din viata sociala a comunitatilor de cimpanezi din Parcul National Tai de pe Coasta de Fildes. Antropologii sugerasera anterior acestui studiu posibilitatea ca in societatile umane timpurii, femeile sa fi fost mai atente cu cei care aduceau mai multa carne. Prin urmare, cei mai buni vanatori aveau un numar mai mare de partenere.

“Masculii care isi impart hrana cu femelele au mai mult succes, deoarece acestea intampina mai multe probleme in ceea ce priveste procurarea hranei pe cont propriu, incluzand aici si un potential risc de ranire in timpul vanatorii”, este de parere Dr. Cristina Gomes, cercetator in cadrul Institutului Max Planck. Oamenii de stiinta cred ca aceasta descoperire este de natura sa influenteze viitoarele studii asupra comportamentului social uman.

Sursa: The Independent

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase