Home » D:News » Samanii siberieni isi vor alege liderul pe web

Samanii siberieni isi vor alege liderul pe web

Samanii siberieni isi vor alege liderul pe web
Publicat: 15.04.2009
Din transa direct pe web. Pentru a-si alege primul lor lider spiritual, samanii siberieni vor intra nu numai intr-o stare de extaz mistic, ci si pe internet. Exista deja o lista de 188 de candidati la acest post.

Potrivit cotidianului Novi Izvestia, candidatii la postul de lider spiritual al samanilor siberieni vor fi selectionati prin vot electronic, pe net, in cadrul a trei tururi “electorale” (in mai, august si septembrie), inainte de proclamarea finala, prevazuta sa aiba loc in data de 31 octombrie.

Samanismul din Siberia este considerat de specialistii in materie drept cel clasic, “pur”: aici exista aproximativ 400-500 samani asa-numiti ereditari, carora in ultimii 15 ani li s-au adaugat si altii, cei auto-proclamati. Este vorba despre figuri de intelepti/vindecatori care practica o activitate magico-religioasa in cadrul unor comunitati nealfabetizate, intrand in transa pentru a calatori in lumea spiritelor, a diagnostica si a vindeca boli. Primul (si singurul) congres al samanilor siberieni a avut loc in 1993, iar acum ei vor sa-si puna la punct o structura asemanatoare celei a confesiunilor religioase, si propriul lider spiritual. 

Sursa: Corriere della Sera

 

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase