Home » D:News » Zidul care separa bogatii de saracii din Argentina

Zidul care separa bogatii de saracii din Argentina

Zidul care separa bogatii de saracii din Argentina
Publicat: 15.04.2009
Datorita incidentei crescute a saraciei si violentei din capitala argentiniana Buenos Aires, cetatenii bogati ai acestei metropole au decis construirea unui zid separator intre cartierele sarace si cele bogate. Constructia ar trebui sa fie lunga de 800 metri si inalta de 3 metri, fiind deja denumita de presa locala “Zidul discordiei”.

Guvernul argentinian nu este insa de acord cu acesta masura radicala, considerand noul zid drept un simbol ilegal, anti-democratic si ”un pas inapoi “ pentru tara. Mai mult, autoritatile au cerut oprirea imediata a constructiei pe motiv ca zidul duce la segregare.
Zidul din Buenos Aires are ca model constructia similara din orasul brazilian Rio de  Janeiro, unde cetatenii bogati s-au izolat de atacurile bandelor infractionale din cartierele sarace prin constructia unui zid si angajarea unor patrule inarmate care supravegheaza zona. Conflictele sociale din Argentina, unde cartierele sarace sunt amplasate langa cele bogate, au fost acutizate in ultima vreme din cauza crizei economice mondiale si a cresterii continue a pretului alimentelor. Presedintele argentinian Cristina Kirchner a criticat autoritatile locale, afirmand ca decizia constuirii zidului va  duce la apartheid.
In replica, primarul districtului rezidential de lux San Fernando, Osvaldo Amieiro, a declarat:
“ Nu intentionam decat sa ne protejam proprii oameni care nu sunt vinovati ca traiesc inconjurati de cartiere sarace si bande de infractori. Acel loc era un adevarat coridor prin care se scurgea infractionalitatea”.

Sursa : The Guardian

 CITESTE SI :

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase