Home » D:News » Atentie! Crucificarea dauneaza grav sanatatii

Atentie! Crucificarea dauneaza grav sanatatii

Atentie! Crucificarea dauneaza grav sanatatii
Publicat: 16.04.2009
Acest anunt neobisnuit a fost postat de autoritatile filipineze de-a lungul tuturor drumurilor publice din acesta tara-arhipelag cu scopul de a avertiza persoanele care au luat parte la festivalurile ritualice de auto-crucificare si autoflagelare din perioada Pastelui, foarte populare in randul populatiei catolice din Filipine.

Deoarece nu pot interzice acete manifestari sangeroase de devotiune, devenite deja parte a traditiei locale, autoritatile au oferit brosuri in care-i indeamna pe oameni sa sterilizeze cuiele si bicele folosite pentru a evita infectiile si sa se vaccineze impotriva tetanosului.
In fiecare an in preajma Vinerii Mari din Saptamana Patimilor, zeci de barbati din Filipine insista sa fie biciuiti si crucificati pentru a lua astfel parte la chinurile Mantuitorului. In credinta locala astfel de auto-torturi duc la purificarea de pacate a persoanei in cauza. Biserica Romano-Catolica din Filipine nu se opune acestor practice sangeroase deoarece acestea au devenit deja o atractie turistica majora in multe orase ale tarii.
Auto-flagerarile sunt in conceptia locala cel mai bun mijloc de penitenta in Saptamana Patimilor, cu o singura conditie: bicele sa fie dezinfectare. « Nu ne opunem traditiilor, dar ne dorim sa nu ajunga nimeni la spital din cauza tetanosului sau a altor infectii grave. De asemenea, cuiele lungi de 15 cm, folosite la crucificare, trebuiesc sterilizate cu mare atentie inainte de a fi batute in palmele si talpile credinciosilor » declara Francisco Duque, Ministrul Sanatatii din Filipine.

Sursa : AFP

CITESTE SI :

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase