Home » D:News » Traditii amuzante de Pasti

Traditii amuzante de Pasti

Traditii amuzante de Pasti
Publicat: 17.04.2009
Odata cu apropierea Pastelui, fiecare tara sau regiune geografica celebreaza acest eveniment printr-o serie de manifestari originale, prilej pentru etnologii britanici sa alcatuiasca un clasament al celor mai ciudate si amuzante traditii si obiceiuri, relateaza mirror.co.uk.

Unul dintre cele mai ciudate obiceiuri de Paste are loc in Republica Ceha, in Ungaria si Slovacia, unde traditia cere ca femeile sa fie plesnite cu palmele sau biciuite peste fese, in Lunea cea mare. Barbatii arunca cu apa peste femei si le plesnesc cu biciuri confectionate manual din ramuri de salcie, decorate cu cateva panglici la unul din capete. Aceasta biciuire se presupune a fi simbolica si, potrivit legendei, desi nu pare deloc amuzant pentru femei, ele trebuie plesnite peste fese pentru a ramane sanatoase si frumoase in anul in curs.

In Finlanda, copiii se imbraca frumos si incep sa cerseasca pe strazi, cu fetele manjite cu funingine si incalecand cozi de matura. In anumite zone din vestul Finlandei, oamenii aprind focuri mari in Duminica Pastelui. Se spune despre acest obicei ca alunga vrajitoarele care zboara prin aer intre Vinerea Mare si Duminica Pastelui.

In Joia cea mare, in orasul Verges din Spania, se organizeaza anual un "dans al mortii", care include si o parada pe strazile acestui oras medieval. Toti participantii poarta costume speciale, iar procesiunea se incheie cu defilarea unor personaje costumate in schelete care poartă cutii pline cu cenusa. Dansul mortii incepe la miezul noptii si se desfasoara timp de trei ore, uneori prelungindu-se pana la primele ore ale diminetii.

Citeste despre mai multe traditii amuzante de Pasti pe mediafax.

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase