Home » D:News » Prima platforma GPU pentru productiile de televiziune

Prima platforma GPU pentru productiile de televiziune

Publicat: 23.04.2009
Noua platforma Quadro Digital Video Pipeline dezvoltata de NVIDIA ofera o solutie flexibila de inserare in timp real a efectelor grafice in transmisiunile in direct.

NVIDIA, liderul mondial in tehnologia de procesare vizuala, a lansat noua platforma NVIDIA Quadro Digital Video Pipeline: prima platforma integrata dezvoltata pe unitatea de procesare vizuala care le permite radiodifuzorilor sa proceseze si sa adauge efecte virtuale transmisiunilor in direct.  Solutia ofera cel mai rapid motor de procesare grafica pentru productia de televiziune, integrat intr-o platforma PC flexibila, fiabila si economica. Datorita faptului ca procesarea imaginii se realizeaza direct pe unitatea de procesare vizuala, profesionistii au ocazia sa realizeze in timp real transmisiuni de calitate superioara cu grafica bogata. De asemenea, solutia ofera cea mai rapida modalitate de captura si codare in formatul de inalta definitie a continutului video destinat serviciilor de streaming online in timp real. 

NVIDIA Quadro Digital Video Pipeline

Platforma Quadro Digital Video Pipeline incorporeaza urmatoarele componente:

  • Unitate grafica de captura Quadro SDI – permite stocarea continutului video necomprimat direct in memoria unitatii de procesare vizuala Quadro SDI, putand captura simultan pana la patru surse HD-SDI Single link. Suporta toate formatele standard SMPTE (3G, 2K, HD si SD) si include o iesire video pentru un monitor, pentru sursa principala de intrare.  
  • Unitate grafica de iesire Quadro SDI – ofera o solutie integrata de transformare a efectelor grafice in continut video, permitand crearea in timp real a efectelor 2D si 3D in formatele video 2K, HD si SD. Poate fi sincronizata cu o sursa externa sau cu unitatea grafica de captura SDI.
  • Unitatile de procesare vizuala Quadro FX – cea mai noua generatie de unitati de procesare vizuala profesionale Quadro FX 3800, Quadro FX 4800 si Quadro FX 5800. Dezvoltate pe arhitectura de procesare paralela NVIDIA CUDA, seria Quadro ofera facilitati si dotari avansate, pana la 240 de nuclee de procesare si suport pentru urmatoarea generatie de aplicatii OpenGL si Microsoft DirectX 10.
  • Platforma de dezvoltare a programelor (SDK) Quadro Digital Video Pipeline – o platforma extinsa de dezvoltare a programelor care include aplicatii demonstrative, interfete de programare (API) si o serie de plug-in-uri, ce permit optimizarea grafica rapida pe unitatea de procesare vizuala Quadro. Astfel intreg procesul de codare digitala, de la captura la rezultatul final, poate fi programat si controlat mult mai usor.

NVIDIA Quadro Digital Video Pipeline

“Platforma Quadro Digital Video Pipeline ne permite sa trecem de unitatea centrala de procesare (CPU) si de memoria centrala pentru a beneficia de puterea de procesare a unitatii de procesare vizuala,” a declarat Marv White, Chief Technology Officer, Sportvision. “Alaturi de NVIDIA le putem oferi clientilor nostri cea mai inovatoare tehnologie din industria transmisiunilor in direct de astazi."

 “In urmatorii doi ani, vom asista la un val si mai mare de profesionisti care va adopta efectele grafice in transmisiunile in direct,” a declarat Jeff Brown, General Manager, Professional Solutions, NVIDIA. “Abia asteptam sa vedem ce va face comunitatea radiodifuzorilor cu aceasta noua tehnologie.”  NVIDIA isi prezinta noua platforma, in perioada 20 – 23 aprilie, la standul NVIDIA din cadrul NAB 2009: SL 7906, din cadrul Las Vegas Convention Center. Platforma NVIDIA Quadro Digital Video Pipeline va fi disponibila din luna august 2009.

Sursa&foto: NVIDIA

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase