Home » D:News » Mama la 79 ani, Record mondial sau fals in acte?

Mama la 79 ani, Record mondial sau fals in acte?

Mama la 79 ani, Record mondial sau fals in acte?
Publicat: 24.04.2009
Reporterii agentiei RussiaToday afirma ca o femeie din Federatia Rusa este concomitent cea mai batrana persoana din lume, precum si cea mai varstnica mama. Pasaportul ei indica varsta de 125 ani, iar evidentele de stat afirma ca femeia a dat nastere unui copil pe cand avea 79 de ani. Cu toate acestea, exista destui oameni de stiinta care nu dau crezare acestui caz deosebit.

Ulya Margusheva este o femeie de etnie Kabardino-Cercheza care traieste inca in Republica Autonoma Kabardino-Balkaria din nordul Muntilor Caucaz. Longeviva Ulya declara ca nu a mancat sare sau dulciuri in decursul vietii sale, fapt ce ar explica pana la un punct longevitatea sa inaintata.

“Situatia sa poate fi explicata prin prisma faptului ca traieste intr-unul dintre cele mai nepoluate locuri de pe planeta. In plus, in zona Caucazului traiesc cei mai multi centenari din lume, aici durata medie de viata fiind mai mare chiar decat in Okinawa. Ulya este o femeie cu un organism foarte sanatos, prin urmare nu este imposibil sa fi dat nastere chiar si la varsta de 79 de ani”, este de parere Maria Tembotova, cel mai mare medic obstetrician din mica republica caucaziana.

Conform datelor stranse la fata locului de reporterul Anatoly Tanashev, Ulya nu-si aminteste nicio alta personalitate istorica cu exceptia lui Lenin si Stalin. Nu stie cine a fost tarul Nicolae al II-lea si nici actualul presedinte rus Medvedev. Nu stie nici macar cine este Dima Bilan, cea mai mare celebritate locala din Kabardino-Balkaria, castigator al editiei Eurovisionului de anul trecut. Cu toate acestea, batrana Ulya stie foarte bine sa foloseasca un telefon mobil.
Oricat de neverosibila este situatia, pasaportul si certificatul de nastere al Ulyei Margusheva indica faptul ca s-a nascut in anul 1884, precum si ca a nascut ultimul copil pe cand avea 79 ani.

Sursa : RussiaToday

CITESTE SI :

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase