Home » D:News » Scoala de vara de fotografie de la Viscri

Scoala de vara de fotografie de la Viscri

Scoala de vara de fotografie de la Viscri
Publicat: 28.04.2009
Fundatia Calea Victoriei si Atelier PHOTON va invita in perioada 4-11 iulie (seria 1) si 11-18 iulie (seria 2) la Scoala de vara de fotografie, coordonata de fotograful Marius Iacob. Scoala de vara va avea loc in satul sasesc traditional Viscri, aflat departe de aglomeratia si agitatia orasului.

Retras de la drumul mare ce leagă Braşovul de Sighişoara, satul Viscri adăposteşte una dintre cele mai spectaculoase biserici fortificate săseşti, una din cele 6 înscrise în patrimoniul mondial UNESCO. Numeroase case din sat au fost refacute de catre Fundatia Mihai Eminescu, astfel incit astazi putem avea o imagine despre cum arata un frumos sat sasesc inainte de decaderea din perioada comunista.

Desi mai sint putini sasi in sat (vorbitori ai un dialect luxemburghez din secolul XII, secol in care au venit in acest loc), acestia sint extrem de activi in refacerea patrimoniului local, in conservarea unor traditii si mestesuguri locale precum si in promovarea specificului zonei printr-un turism rural care respecta traditia si o duce mai departe.  Unele gospodarii sint ca acum un secol – curtea si acareturile iar interioarele caselor pastreaza fotografii, obiecte decorative si mobilier traditional original.  In apropierea satului este o padure unde traiesc animale salbatice, printre care caprioare si lupi.

In cadrul scolii de vara de la Viscri participantii vor putea urma ateliere de fotografie,  teoretice si practice sustinute de fotograful si profesorul Marius Iacob. Locul in care se desfasoara scoala permite participantilor sa se concentreze timp de 7 zile pe fotografie si le ofera cu generozitate subiecte fotografice din acest loc special: cetatea, biserica, oamenii locului, viata la sat, traditii, padurea.

Taxa de participare pentru o serie (7 zile) este de 1400 ron/persoana. Aceasta taxa include: cazare, 3 mese/zi – mic dejun, prinz si cina – pregatite de localnici, in stilul traditional si cu produse proaspete, taxa pentru atelierele de fotografie, folosirea studioului foto (amenajat de profesor cu echipamentul sau), acces in sala de proiectii si vizionare filme (sala de festivitati a bisericii fortificate).

Virsta minima participanti – 18 ani

Inscrierile se fac la : [email protected]
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase