Home » D:News » Leii au batut hienele cu 35 la 6

Leii au batut hienele cu 35 la 6

Publicat: 28.04.2009
Leii au batut hienele cu 35 la 6
Dupa un adevarat razboi sangeros care a durat mai mult de doua saptamani in savanele Etiopiei, leii au demonstrat inca o data ca sunt “regii animalelor”. Hienele din tabara rivala au avut 35 de victime, comparativ cu doar 6 lei care si-au pierdut viata in lupta cu redutabilele hiene.

Rapoartele venite in urma unui reportaj al televiziunii nationale din Addis Abeba arata ca un grup de lei a omorat nu mai putin de 35 de hiene cu pretul a doar 6 lei ucisi la randul lor de hiene. Politia etiopiana declara ca in urma acestui sangeros conflict interspecii, teritoriul revendicat de lei este in prezent in posesia acestora, restul hienelor supravietuitoare parasind regiunea. Expertii in studiul carnivorelor declara ca in astfel de batalii pentru obtinerea unui teritoriu de vanatoare si a prazilor aferente, hienele sunt cele care au de suferit cele mai mari pierderi, in ciuda “armelor” lor specifice care constau in falci capabile sa sfarame oase de elefant.  In Africa, nu exista dusmanie mai mare intre animale precum este cea dintre hienele si leii care concureaza in mediul natural unii impotriva celorlalti.

Grupul de lei si clanul de hiene s-au luptat pentru posesia unui teritoriu din desertul Gobele din apropierea districtului Girava, situat la circa 450 kilometri est de capitala Etiopiei, Addis Abeba. Conform cercetatorilor, leii si hienele se luptau fara crutare in fiecare noapte, in timpul zilei ambele tabere retragandu-se la umbra pentru a se odihni si a-si linge ranile. Oamenii, cei mai de temut pradatori actuali, au stat departe de conflictul dintre cele doua specii de carnivore, deoarece "zona de razboi" a acestora se afla departe de orice asezare omeneasca.

Sursa : BBCNews

CITESTE SI :

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase